torek, 22. september 2015

Nad lepoto z začimbami - SLO version

NAD LEPOTO Z ZAČIMBAMI

Hejla lepotičke!
Kot je razvidno iz naslova bom danes z tabo delila prav poseben lepotni nasvet, kako z domačimi začimbami do sijoče ter lepše kože. Ja prav si prebrala, začimba ki jo imaš v kuhinji je lahko kar tvoja lepotna domača kremica. Dandanes lahko najdeš veliko kremic, ki pripomorejo k zdravi in boljši koži, vendar veliko deklet si mogoče takih kremic nemore redno privoščit (med temi dekleti sem tudi jaz hihi). Zaradi tega bom z tabo delila par nasvetov kako do poceni in učinkovite (če si vztrajna punca, kar moraš biti!) lepotne rutine z začimbami. 

Česen ( v prahu)
Česen mi je bil od zmeraj znan kot zelo zdravilen, saj mi je mama od malega to večkrat povedala. Česen ter čebula sta najboljše naravno domače zdravilo kar ga človeštvo pozna. Česen je začimbna rastlina, ki je bogata cisteinom in aminokislino. Je odlično sredstvo v zvezi z mazoljavostjo in krepitvijo las. Da, z česnom lahko omejimo izpadanje las ter las okrepimo.

 Če želiš pripraviti domačo masko za lase zmešaj:

  • ¼ čajne žličke česna v prahu z malo olivnega olja ali pa kokosovega olja
  • Mešanico segrej 30 sekund v mikrovalovni pečici 
  • Zmes vtri v lasišče in pusti počivati masko na laseh do 20 minut. 
  • Po 20ih minutah masko speri. 
Enako lahko naredimo masko za obraz proti mazoljavosti vendar le da česen v praku enakomerno zmešamo z vinskim kisom. Masko namažemo na obraz ter 15 minut počivamo z masko na obrazu.  

Cimet

Cimet je antioksidant, ki pomaga pri obnavljanju kože po prekomernem sončanju. Prav tako cimet pospešuje krvni obtok in cirkulacijo. Zaradi tega je primeren tudi kot balzam za ustnice saj tako  bo tvoje ustnice nežno žgečkal, zaradi česar se bo pospešila prekrvavitev, ustnice pa bodo polne in obarvane. Z cimetovo masko se lahko tudi boriš proti aknam, žličko cimeta pomešaš z medom in masko naneseš na obraz. Cimet bo zaustavljal nastajanja aken, med pa bo ohranil tvoj obraz vlažen. Masko po 10 minutah speri.

Poper

Poper je bogat z vitaminom A in C pospešuje delovanje metabolizma in izboljšuje prekrvavitev. Zaradi tega je poper dober za odpravljanje celulita. Je dober tudi za prebavo zato ga poiskusi vključiti v obroke. Za konec pa ti povem še, da magični črni poper topi maščobne celice ( zunanji ovoj črnega popra pomaga topiti maščobne celice).
























Ni komentarjev:

Objavite komentar